Bakú, introducció a la ciutat, com moure's

Bakú és una ciutat que pot crear certes controvèrsies al visitant, no és una ciutat fàcil de definir en poques paraules. Es tracta d’una ciutat trepidant i plena de vida. Per un costat un bonic i recollit casc antic, contrasta amb l’elegant centre ple de botigues de marques internacionals. Bakú és una ciutat petrolera caríssima i en plena expansió en la que s’hi estan construint molts edificis futuristes, on cotxes de luxe corren sota blocs de vivendes d’alt standing, i a l’altre cara de la moneda, blocs d’apartaments de l’era soviètica que s’alcen a l’extrarradi caòtic. No menys de 2 milions de refugiats del conflicte del Karabakh viuen en precaries condicions ocupant les zones més desfavorides de la capital, convertint-se en un greu problema econòmic.

-Com moure’s:

Un bon entramat de línies de metro arriben a molts punts de la ciutat, i on aquest no arriba, les marshrutkes o autobusos poden ser útils.

El taxi sense ser extremadament car, no és del tot econòmic però a vegades va bé per arribar a punts on el transport públic no hi arriba. Els taxistes, al menys amb els que nosaltres vam tractar sempre van ser honrats.

Estació de metro "Baki Soveti" a prop del casc antic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada