Excursions des de Bakú


- Qubustan:

Els pertoglifics de Qubustan són possiblement el major reclam turístic que té el país. Els centenars de gravats prehistòrics es concentren en una zona a prop de la ciutat de Qobustan (a uns 60 km. de Bakú). S’han de visitar amb un guia del museu que hi ha al costat.

Per arribar-hi hi ha dues opcions: agafar un bus des de Bakú fins a la ciutat de Qubustan i allà buscar un taxi, o contractar un conductor des de Bakú i així aprofitar per passar el dia per la zona.




-Volcans de fang

En un erm turó batut pel vent, es podem trobar unes curioses formacions geològiques. Uns petits volcans de fang gris i calent broten formant un curiós paisatge llunar.

És una excursió que es pot combinar amb la visitar dels petroglifics de Qobustan, tan si optem per anar amb conductor des de Bakú com amb bus fi

ns a Qobustan, aquí tan sols s’hi pot arribar amb un taxi o cotxe particular. La majoria de conductors no ho coneixen, i a la cruïlla on tots es perden, hi ha un nan que ens hi acompanyarà per una propina del taxista, no és broma !!



- Península d’Absheron:

La degradació de la península d’Absheron, és un exemple més del desastre medi ambiental fet al mar Caspi, possiblement el major després de l’assecament del mar d’Aral a Uzbekistan. Ciutats industrials semi-abandonades a primera línia

de mar, i pous petrolífers oxidant-se. Un accident químic durant l’era soviètica a la ciutat de Sumqayit, va deixar d’herència un monstruós cementiri de nens.

Tot i això a la península hi ha alguna platja a

pte pel bany, sobretot a la costa nord.

A Suraxani hi ha el temple del foc d’Atashgah, un lloc sagrada pels zoroastrians. Nosaltres no el vam visitar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada