Baku, llocs d'interès

1. Icheri Sheher: Traduït en azeri o turc, com ciutat vella, és potser la zona més bonica de la ciutat. Un entramat de carrerons que pujen i baixen sense tràfic rodat, ofereixen alguns dels tresors de la capital, com el palau de Shirvan Shah, antics caravanserais, la Maiden tower, belles balconades de fusta, cases amb arquitectura otomana i fabuloses vistes al mar Caspi.


2. Palau Shirban Shah: Es tracta d’un monument que alberguen el major complex de d’edificis amb arquitectura d’Azerbaijan de tot el país. Construït al segle XV amb pedra, en el conjunt hi ha el palau principal, els panteons, la mesquita del Shah, el mausoleu de Seyid Yahya Bakuvi i els banys a la part baixa, utilitzats avui en dia com a urinaris.

3. Giz Galasi ( Maiden tower): Traduïda com la Torre de la donzella, aquest emblema nacional, està situat al cas antic i davant del mar, de fet forma part de la muralla. En ella s'hi poden veure influències del zoroastrisme, sassànides, àrabs, perses i otomanes. Va ser construïda al segle XII, i juntament amb palau de Shirvans Shas, formen part del Patrimoni de la Humanitat des de 2001.
4. Passeig marítim: Val la pena caminar pel passeig que recorre la ciutat al costat del mar, on es pot veure perfecte el dibuix de la badia de Bakú. La zona és plena de bars i centres lúdics. Mirant mar endins es poden divisar els pous petrolífers que tan han enriquit i contaminat les costes del país.
5. Passejada pel centre: El centre de la ciutat, ple de botigues de luxe amb marques europees, i edificis amb un caire “Portal de l’Àngel”, sembla més el centre de qualsevol capital europea que no pas caucàsica. A la plaça principal hi ha el bonic edifici de la biblioteca nacional on s’hi poden veure escultures de poetes azerís.
Als voltants de la Fountani Square hi ha molts bons restaurants i llocs de kebabs, o els sempre vomitius mc donals. Recordant al "Portal de l’Àngel" barceloní, aquest és el lloc preferit pels habitants de Bakú.

6. Flama eterna: Sota una estructura amb columnes, hi ha la flama que sempre crema en memoria als herois de la guerra. Aquest lloc és un excel·lent mirador a la ciutat. També s’hi pot observar el creixement moderns d’edificis amb vivendes de luxe.
Al costat hi ha una llarga avinguda on hi ha el cementiri dels Màrtirs recordant als màrtirs de la guerra contra Armènia, i a les 137 víctimes que els soviètics van assassinar quan els tancs van prendre la ciutat al 1990. A cada tomba hi ha dibuixada la cara i el nom del que hi jeu dins.

7. Dom soviet: Val la pena veure des de fora aquest colossal edifici des d’on es va governar Azerbaijan durant l’era soviètica.

1 comentari: